NL EN
DONEER NU!

8200 handtekeningen voor Hoogervorst tegen verkoop mixdranken

8 maart 2006

Vandaag overhandigt STAP een petitie aan Minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in het kader van de actie “Supermarkt mixdrank-vrij!”. De petitie is een oproep aan Hoogervorst om zijn plannen een verbod in te stellen op de verkoop van mixdranken in de supermarkt zo spoedig mogelijk te realiseren.
De petitie is ondertekend door 8201 mensen waarvan een groot aantal ouders van opgroeiende kinderen.

De petitie wordt mede aangeboden door de Stichting Voorkom te Houten en het project ‘De Gezonde Toekomst’ uit Volendam. De Stichting Voorkom is een landelijke stichting die met inzet van ervaringsdeskundigen voorlichting geeft op scholen op gebied van verslaving. Het project ‘De Gezonde Toekomst’ is een project waarbij moeders van kinderen van de basisscholen in Volendam en omgeving voorlichting geven over alcohol en opvoeding aan andere ouders.

De handtekeningen zullen vandaag, woensdag 8 maart, om 14.00 uur op het Ministerie van VWS namens Hoogervorst in ontvangst worden genomen door de heer Ir. J.I.M. de Goeij, Directeur-Generaal van de Volksgezondheid.

Onderzoek: meerderheid ouders en Nederlanders voor verbod mixdrankverkoop in supermarkt
Uit twee recente onderzoeken is gebleken dat er veel voorstanders zijn voor de plannen van Hoogervorst om de verkoop van mixdranken te verbieden in de supermarkt en daarmee te beperken tot de slijter. Uit onderzoek dat in 2005 in opdracht van STAP door de Universiteit Twente is uitgevoerd bleek dat 65 % van de ouders met kinderen in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar daar voorstander van is. Recenter onderzoek van Newcom Research bevestigt deze resultaten. Van de Nederlanders van 18-65 jaar vindt bijna 70% het een goed idee dat mixdranken voortaan uitsluitend bij de slijter verkrijgbaar zijn en niet meer in de supermarkt.

Tekst hieronder te downloaden.

Utrecht, 8 maart 2006
STAP (Stichting Alcoholpreventie)
Voor meer informatie:
STAP (Stichting Alcoholpreventie)
Dhr. ir. W.E. van Dalen, directeur
T: 030-6565041 / 06-53295544
E: stap@alcoholpreventie.nl
I:www.alcoholpreventie.nl
www.alcoholreclame.nl
www.alcoholenopvoeding.nl
www.alcoholenzwangerschap.nl
www.alcoholbeleid.nl

petitiehoogervorst.docpetitiehoogervorst.doc (28,5 kB)

Persberichten

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl