NL EN
DONEER NU!

Wetenschappelijk nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke, spraakmakende studies over alcohol in internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Gezonde levensstijl die niets kost, maar 7 jaar levensverwachting oplevert

19 juli 2017

Mensen met een zeer gezonde levensstijl hebben op hun 50ste verjaardag statistisch zeven jaar levensverwachting meer dan de algemene bevolking. Het belangrijkste is om niet te roken, niet te zwaar te zijn en slechts matig alcohol te drinken. Dat schrijven medische onderzoekers van het Max Planck Instituut voor Demografisch Onderzoek in Rostock (Duitsland) in het vaktijdschrift Health Affairs.

De wetenschappers hebben de levens van meer dan 14.000 mensen in de VS geanalyseerd. Ze tonen aan dat een gezonde levensstijl die niets kost, de beste garantie is op een zeer lang en gezond leven. Goed leven is zelfs belangrijker dan medische doorbraken, die de gemiddelde levensverwachting maar iets laten stijgen. Het gaat hierbij wel om gemiddelden, je kunt natuurlijk pech hebben en ondanks een goede levensstijl een ziekte oplopen.

N. Mehta and M. Myrskylä. The Population Health Benefits Of A Healthy Lifestyle: Life Expectancy Increased And Onset Of Disability Delayed.
Health Affairs, Published online July 19, 2017.

Bron: Health Affairs.

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl