NL EN
DONEER NU!

Wetenschappelijk nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke, spraakmakende studies over alcohol in internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Alcohol doet heteroseksuelen meer open staan voor homoseks

3 mei 2017

Uit nieuw onderzoek van Breanne R. Helmers en collega's, gepubliceerd in het toonaangevende Journal of Social Psychology, waarbij 83 heteroseksuele mannen en vrouwen werden onderzocht in barsettingen, blijkt dat hoe méér alcohol heteroseksuelen nuttigen hoe méér seksueel aangetrokken ze zich voelen tot beide geslachten.

Concreet blijkt uit het onderzoek dat heteroseksuelen die (zeer) dronken zijn, meer open staan voor homo (of lesbische) seks in vergelijking met wanneer ze niet dronken zijn, maar ook in vergelijking met niet alcohol nuttigende heteroseksuelen.

Het effect van veel alcohol en het meer seksueel fluid zijn is anders bij heteroseksuele mannen en vrouwen. Bij vrouwen die dronken zijn blijkt dat hun seksuele aantrekking even groot is in mannen en vrouwen. Wanneer ze niet dronken zijn, is hun seksuele interesse in zowel mannen als vrouwen even laag tot zeer laag.
Bij heteroseksuele mannen blijkt dat veel alcohol iets minder een rol speelt wanneer het gaat over seksuele aantrekking tot een vrouw. Maar hoe meer de heteroseksuele mannen drinken hoe meer ze open staan voor seks met een andere man. Terwijl wanneer deze mannen niets gedronken hebben ze geen seksuele aantrekking voelen tegenover een andere man.

Bron: Journal of Social Psychology.

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl