NL EN
DONEER NU!

'Alcohol Actueel' en "Nieuws van STAP'

Alcohol Actueel

Sinds begin 2020 verschijnt Alcohol Actueel, een digitaal nieuwsoverzicht dat STAP maandelijks via email rondstuurt. Het betreft een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten die op www.stap.nl zijn verschenen.
Via onderstaande links kunnen HTML-versies van oude nummers opgevraagd worden.

Degene die op de verzendlijst van 'Alcohol Actueel' geplaatst wil worden, kan zich gratis abonneren via deze link.

-

Nieuws van STAP

Deze gedrukte nieuwsbrief is primair voor de vaste donateurs. Zij krijgen de nieuwsbrief thuis toegestuurd. STAP licht in deze nieuwsbrief toe welke activiteiten recent ontplooid zijn. Nieuws van STAP verschijnt over het algemeen éénmaal per jaar.

Nieuws van STAP december 2018

18 december 2018

Nieuws van STAP december 2018 Vandaag is de december nieuwsbrief voor donateurs van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP verschenen.

In Nieuws van STAP wordt uitgebreid toegelicht waarom STAP het Nationaal Preventieakkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis heeft ondertekend.

Ook wordt ingegaan op het initiatiefwetsvoorstel van het VVD-kamerlid Erik Ziengs om de regels voor verkoop en schenken van alcohol te versoepelen. Hij wil daarmee mengformules en dus blurring (wijntje bij de kapper) legaliseren. STAP en de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Drank- en Horecawet Inspecteurs leggen in de nieuwsbrief uit waarom ze zich grote zorgen maken over dit wetsvoorstel dat radicaal ingaat tegen de plannen uit het Nationaal Preventieakkoord.

Verder wordt in Nieuws van STAP aandacht besteed aan de oprichting van de Alcoholpreventie Alliantie Nederland.

stap-nieuwsbrief-2018-12-webversie.pdfstap-nieuwsbrief-2018-12-webversie.pdf (866 kB)

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl