NL EN
DONEER NU!

'Alcohol Actueel' en "Nieuws van STAP'

Alcohol Actueel

Sinds begin 2020 verschijnt Alcohol Actueel, een digitaal nieuwsoverzicht dat STAP maandelijks via email rondstuurt. Het betreft een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten die op www.stap.nl zijn verschenen.
Via onderstaande links kunnen HTML-versies van oude nummers opgevraagd worden.

Degene die op de verzendlijst van 'Alcohol Actueel' geplaatst wil worden, kan zich gratis abonneren via deze link.

-

Nieuws van STAP

Deze gedrukte nieuwsbrief is primair voor de vaste donateurs. Zij krijgen de nieuwsbrief thuis toegestuurd. STAP licht in deze nieuwsbrief toe welke activiteiten recent ontplooid zijn. Nieuws van STAP verschijnt over het algemeen éénmaal per jaar.

Nieuws van STAP september 2021

2 oktober 2021

De afgelopen week heeft het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP de september nieuwsbrief aan haar vaste donateurs verzonden.

In Nieuws van STAP wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen waarmee de medewerkers van STAP bezig zijn. Op het terrein van alcoholwetgeving is dat onze lobby tegen het initiatiefwetsvoorstel dat blurring wil legaliseren en onze bijdrage aan de discussie over de wetswijziging die screening van bepaalde beheerders van horecabedrijven en slijterijen schrapt. Op Europees niveau heeft STAP onlangs gepleit voor betere etikettering van alcoholhoudende dranken.

Wim van Dalen, directeur van STAP, heeft recent de kernboodschappen van de alcoholindustrie op een rij gezet en gefactcheckt in de brochure 'The seven key messages of the alcohol industry'. De eerste versie van deze uitgave uit 2011 was erg populair. In de nieuwsbrief wordt op de nieuwe versie van de brochure uitgebreid ingegaan. Dit najaar verschijnt ook een Nederlandse vertaling.

In Nieuws van STAP is verder aandacht voor een klacht van STAP en Verslavingskunde Nederland tegen een tv-spotje van Grolsch. Ook wordt een overzicht gegeven van de andere onderwerpen waarvoor de STAP-medewerkers zich de komende tijd zullen gaan of blijven inzetten.

nieuws-van-stap-september-2021.pdfnieuws-van-stap-september-2021.pdf (748 kB)

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl