NL EN
DONEER NU!

'Alcohol Actueel' en "Nieuws van STAP'

Alcohol Actueel

Sinds begin 2020 verschijnt Alcohol Actueel, een digitaal nieuwsoverzicht dat STAP maandelijks via email rondstuurt. Het betreft een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten die op www.stap.nl zijn verschenen.
Via onderstaande links kunnen HTML-versies van oude nummers opgevraagd worden.

Degene die op de verzendlijst van 'Alcohol Actueel' geplaatst wil worden, kan zich gratis abonneren via deze link.

-

Nieuws van STAP

Deze gedrukte nieuwsbrief is primair voor de vaste donateurs. Zij krijgen de nieuwsbrief thuis toegestuurd. STAP licht in deze nieuwsbrief toe welke activiteiten recent ontplooid zijn. Nieuws van STAP verschijnt over het algemeen éénmaal per jaar.

Nieuws van STAP december 2019

19 december 2019

Vandaag is de december nieuwsbrief voor donateurs van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP verschenen.

In Nieuws van STAP wordt uitgebreid aandacht besteed aan de visie van STAP op de voorgestelde nieuwe Alcoholwet. STAP is kritisch, want sommige voorstellen van staatssecretaris Paul Blokhuis zijn volgens haar in strijd met zijn voornemen alcoholproblemen te beperken.

Ook wordt in de nieuwsbrief ingegaan op de plannen van de nieuwe Alliantie Alcoholbeleid Nederland om in 2020 een alcoholactieweek te organiseren.

Verder worden in Nieuws van STAP actuele cijfers gepresenteerd over het hoofdelijk gebruik van alcohol in Nederland de afgelopen 5 jaar en wordt ingegaan op onderzoek van een stagiaire van STAP naar de inzet van testkopers bij de handhaving van de leeftijdsgrens.

nieuwsbrief-december-2019.pdfnieuwsbrief-december-2019.pdf (635 kB)

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl