NL EN
DONEER NU!

'Alcohol Actueel' en "Nieuws van STAP'

Alcohol Actueel

Sinds begin 2020 verschijnt Alcohol Actueel, een digitaal nieuwsoverzicht dat STAP maandelijks via email rondstuurt. Het betreft een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten die op www.stap.nl zijn verschenen.
Via onderstaande links kunnen HTML-versies van oude nummers opgevraagd worden.

Degene die op de verzendlijst van 'Alcohol Actueel' geplaatst wil worden, kan zich gratis abonneren via deze link.

-

Nieuws van STAP

Deze gedrukte nieuwsbrief is primair voor de vaste donateurs. Zij krijgen de nieuwsbrief thuis toegestuurd. STAP licht in deze nieuwsbrief toe welke activiteiten recent ontplooid zijn. Nieuws van STAP verschijnt over het algemeen éénmaal per jaar.

Nieuws van STAP december 2020

17 december 2020

Deze week heeft het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP de december nieuwsbrief voor vaste donateurs verzonden.

In Nieuws van STAP wordt ingegaan op de recente activiteiten van STAP. Zo wordt aandacht besteed aan de succesvolle lobby om de nieuwe Alcoholwet aan te scherpen. STAP wilde vooral dat het verbod op mini-cafeetjes behouden bleef. Kleine cafés mogelijk maken, zou er zeker toe leiden dat er ook meer kleine horeca komt en dat betekent een grote beschikbaarheid van drank, wat leidt tot meer alcoholproblemen. Gelukkig steunde een meerderheid van de Tweede Kamer het betreffende amendement, ingediend door het Kamerlid Van Gerven.

STAP heeft zich de laatste maanden ook ingezet om meer bekendheid te geven aan het grote aantal sterfgevallen in ons land waarbij alcohol een factor is. Uit de Global Burden of Disease Study blijkt dat aantal driemaal hoger dan tot nu toe vaak gedacht.

In de nieuwsbrief is verder aandacht voor recent Nederlands onderzoek naar het effect van alcoholreclame en de inzet van STAP om de campagne 'Zien drinken doet drinken' tot een succes te maken.

stap-nieuwsbrief--december-2020.pdfstap-nieuwsbrief--december-2020.pdf (1,05 MB)

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl