AlcoholvrijeOmngeving.nl

Montessori College Arnhem

Het Montessori College Arnhem is een montessori school met een kleine 500 leerlingen voor MAVO en HAVO en verzorgt openbaar voortgezet onderwijs. De school organiseert alcoholvrije schoolfeesten. De school wil leerlingen meegeven dat je ook leuk kunt feesten zonder alcohol. Lees hier meer over de ervaringen van het Montessori College.

Schoolfeesten

De schoolfeesten van het Montessori College zijn alcoholvrij. De feestcommissie, bestaande uit een aantal leerlingen uit elk leerjaar, organiseert twee keer per jaar een schoolfeest. Zij worden hierin begeleid door een docent. Elk feest heeft een thema, bijvoorbeeld Halloween. In de loop der jaren heeft de school steeds meer regels moeten vastleggen. Eerst was het vanzelfsprekend dat er geen alcohol werd geschonken. Nu nemen leerlingen steeds vaker zelf drank mee, of drinken zich in voor het schoolfeest. Ook ervaart de school dat ouders het normaler zijn gaan vinden dat hun kinderen op jonge leeftijd alcohol drinken. De school heeft als regel dat wanneer een leerling wordt betrapt met alcohol op, de ouders worden geïnformeerd. Meegesmokkelde drank wordt afgepakt. Alle feesten worden op school georganiseerd en niet in externe horecagelegenheden.

De regels van de schoolfeesten worden beschreven in het contactblad. Deze verschijnt zes keer per jaar. In het eerste Contactblad wordt aandacht gegeven aan alcohol op schoolfeesten.

Brief aan ouders Montessori ArnhemBrief aan ouders Montessori Arnhem (25,0 kB)