AlcoholvrijeOmngeving.nl

Zuid-Holland

Wethouder Han de Jager overhandigde op 8 december 2016 aan een aantal scholen in de Rijnstreek het keurmerk Alcoholvrije School. Dit is het resultaat van een project van STAP en de GGD Hollands Midden.

CSG Groene Hart Lyceum te Alphen aan den Rijn
CSG Groene Hart Topmavo te Alphen aan den Rijn
Scala College Diamantstraat te Alphen aan den Rijn
Wellantcollege te Alphen aan den Rijn
Ashram College te Nieuwkoop


Lentiz Dalton MAVO Naaldwijk
De Lentiz Dalton Mavo is de eerste school die een 100% alcoholvrij keurmerk mocht ontvangen van de gemeente Westland. Een keurmerk welke een school niet zomaar ontvangt; de school moet alcoholvrij zijn in alles wat zij organiseert. Ursula van Rest geeft aan “Discussies en onduidelijkheden worden voorkomen wanneer het beleid op alle fronten alcoholvrij is, dus ook bijvoorbeeld recepties op school en ouderavonden zijn alcoholvrij.”Lees hier meer over de Lentiz Dalton MAVO.

Actief College te Oud-Beijerland
Het Actief College ontving op 10 juli 2013 als eerste school in de Hoeksche Waard het keurmerk Alcoholvrije School. Het keurmerk werd uitgereikt door het uitvoeringsprogramma Verzuip jij je Toekomst ?! van de Dienst Gezondheid & Jeugd in Zuid-Holland Zuid.

Hoeksch Lyceum te Oud-Beijerland
Het Hoeks Lyceum ontving op 23 augustus 2016 het keurmerk ‘Alcoholvrije School’. Het keurmerk werd uitgereikt door wethouder van der Werf van de gemeente Oud-Beijerland en mevr. Kenens van de GGD. In de Hoeksche Waard zijn zij, samen met het Actief College, de enige officiële Alcoholvrije Scholen.

Merewade College te Gorinchem
Het regionale alcoholpreventieproject Verzuip jij je Toekomst?! zet zich in om alle voortgezet onderwijsinstellingen in de regio Zuid-Holland Zuid alcoholvrij te krijgen. Hiertoe introduceert zij in deze regio het landelijke keurmerk Alcoholvrije School. Het Merewade College uit Gorinchem (locatie W. de Vries Robbéweg) ontving op 1 november 2012 – uit handen van de Gorcumse wethouder Oostrum- als eerste school in deze regio dit keurmerk.

----------------------------------------------------------------------

Wethouder Roos van Gelderen overhandigde op 24 oktober 2012 aan een aantal Leidse scholen het keurmerk Alcoholvrije School. Dit is het resultaat van een project van STAP en de GGD Hollands Midden.

De Thermiek Sumatrastraat te Leiden
OCL de Delta te Leiden
De Driestar te Leiden

-----------------------------------------------------------------------

Da Vinci College te Dordrecht
Locaties: Kagerstraat, Sumatrastraat, Betaplein, Leonardo.

Stanislascollege locatie Reinier de Graafpad te Delft
Het Stanislascollege is een scholengemeenschap met drie RK-vestigingen in Delft en één interconfessionele vestiging in Pijnacker. Het Stanislascollege Reinier de Graafpad is de locatie voor de vmbo afdeling TG en voor de onderbouw van de havo. Elke locatie heeft een eigen alcoholbeleid. De schoolfeesten van het Reinier de Graafpad zijn alcoholvrij. Zij gebruiken alcoholtesters om indrinken te verkomen. Lees hier meer over het alcoholbeleid van het Reinier de Graafpad.

VMBO LMC De Waal te Rotterdam
De Waal is een school die opleidt in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerwegen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Voor alcohol geldt een zero-tolerance beleid. De meeste leerlingen zijn jonger dan 16. De schoolfeesten beginnen tussen 19:00 en 19:30 uur en zijn om 22:00 uur weer afgelopen. De leerlingen mogen niet naar binnen als ze later dan 19:30 uur komen. Na afloop brengen de docenten de leerlingen naar de bus zodat ze weer veilig thuis komen.

Hugo de Groot te Rotterdam
Hugo de Groot in Rotterdam Zuid dreigde af te glijden naar en probleemschool. Alcoholgebruik hoorde tot de orde van de dag, door leerlingen en leraren. Gelukkig is het tij gekeerd en is de school niet alleen alcoholvrij maar heeft ook vier sterren van de gezonde school en genotmiddelen.

Floracollege te Naaldwijk
Het Floracollege is een VMBO school te Naaldwijk. Er zitten 800 leerlingen op de school. De school verzorgt vmbo in 4 leerwegen. De school organiseert alcoholvrije initiatieven, omdat alcohol tot vervelende situaties kan leiden en ongezond is voor kinderen. Er wordt steeds meer aandacht aan het alcoholbeleid besteed. Alle buitenschoolse activiteiten zijn alcoholvrij, terwijl er eerder nog wel eens een oogje werd dicht geknepen. Lees hier meer over het alcoholbeleid van het Floracollege.