AlcoholvrijeOmngeving.nl

Lentiz Dalton MAVO te Naaldwijk

Zeker 10 jaar alcoholvrij
De Lentiz Dalton mavo voert al zeker 10 jaar lang een alcoholvrij beleid. Teammanager Ursula van Rest van het Lentiz Dalton zegt: “Voordat de jeugd en alcoholproblematiek zoveel maatschappelijke aandacht kreeg, voerde de Lentiz Dalton MAVO dit beleid al. Het is voor ons altijd vanzelfsprekend geweest dat alcohol geen onderdeel uit maakt van de schoolomgeving.”

100% alcoholvrij
De Lentiz Dalton Mavo is de eerste school die een 100% alcoholvrij keurmerk mocht ontvangen van de gemeente Westland. Een keurmerk welke een school niet zomaar ontvangt; de school moet alcoholvrij zijn in alles wat zij organiseert. Ursula van Rest geeft aan “Discussies en onduidelijkheden worden voorkomen wanneer het beleid op alle fronten alcoholvrij is, dus ook bijvoorbeeld recepties op school en ouderavonden zijn alcoholvrij.”

Acceptatie
Het beleid wordt duidelijk naar leerlingen en ouders gecommuniceerd. Voorafgaand aan een feest of evenement worden de betreffende klassen ook nog eens herinnerd aan het beleid. Er is over het algemeen weinig weerstand van leerlingen tegen het beleid, omdat het al lange tijd een geaccepteerd onderdeel van de school vormt. Soms wordt er naar creatieve oplossingen gezocht, zo wordt er bij de diploma-uitreiking alcoholvrije champagne geschonken. Ouders reageren ook bijna uitsluitend positief op het beleid.