AlcoholvrijeOmngeving.nl

Floracollege Naaldwijk

Het Floracollege is een VMBO school te Naaldwijk. Er zitten 800 leerlingen op de school. De school verzorgt vmbo in 4 leerwegen. De school is alcoholvrij voor leerlingen, omdat alcohol tot vervelende situaties kan leiden en ongezond is voor kinderen. Er wordt steeds meer aandacht aan het alcoholbeleid besteed. Alle buitenschoolse activiteiten zijn alcoholvrij, terwijl er eerder nog wel eens een oogje werd dicht geknepen. Lees hier meer over het alcoholbeleid van het vmbo te Naaldwijk.

Schoolfeesten

Er worden drie schoolfeesten per jaar georganiseerd. Voor deze feesten wordt een externe locatie gehuurd. De leerlingen mogen geen introducés meenemen en de schoolfeesten zijn alcoholvrij. Op de entree kaartjes die leerlingen voor het schoolfeest moeten kopen wordt dit nog eens benadrukt. De schoolfeesten worden vooral door de onderbouwleerlingen bezocht.

Controleren indrinken
Een probleem waar de school tegenaan liep, was het zogenaamde "indrinken" van leerlingen. Dit heeft de school aangepakt door een blaasapparaat aan te schaffen. "Als een leerling alcohol heeft gedronken, komt hij of zij het schoolfeest niet binnen. De norm is 0. Wanneer er wordt gesignaleerd dat een leerling heeft gedronken, dan worden de ouders gebeld. De ouders mogen beslissen of ze hun kind komen ophalen of dat het alleen naar huis kan gaan. Eerder hadden we altijd de discussie, maar ik heb niet gedronken. Nu levert het apparaat het bewijs", aldus Jeroen Bos, directeur. De politie Westland heeft de school geïnformeerd over de mogelijkheden wat betreft alcoholtesters en ook geadviseerd in de aanschaf. De leerlingen zijn via de mentorlessen geïnformeerd over het feit dat de mogelijkheid bestond dat zij moesten blazen.