AlcoholReclame
Over STAP Contact

Het shot maakt een comeback

Alcoholproducenten zoals Bacardi, De Kuyper, Jagermeister (Maxxium NL) brengen nieuwe shots op de markt. Deze vaak kleurige drankjes bevatten een hoog alcoholpercentage (ongeveer 20%) en moeten in een teug naar binnen worden gegoten.

Het 'shotten' sluit aan op de 'binge drink' cultuur van jongeren, waarin grote hoeveelheden drank worden genuttigd met als doel om dronken te worden.

Enkele voorbeelden van shots zijn:

Jagermeister

Jagermeister
Het oubollige imago van Jägermeister wordt drastisch omgegooid. Het afgelopen jaar begon Jägermeister met een reclamecampagne bestaande uit 'Hunting tactics' onder het motto 'het jachtseizoen is geopend'.

De Jägermeister tapmachine, die ervoor zorgt dat je je Jägermeister aan de bar direct koud kunt drinken, leidt tot een verkoopstijging van ongeveer 400% in 3 maanden tijd.

DropshotDropshot
Het Dropshot van De Kuyper bestaat al langer maar wordt weer herontdekt. Het naar drop smakende drankje bevat 20% alcohol en wordt neergezet als "ff wat anders".Bacardi Corto

Bacardi Corto
Bacardi Corto wordt omschreven als een "shot in style". Het is een hip-uitziend shot met een alcoholpercentage van 20% in twee verschillende smaken genaamd Hot en Cool. Promotieteams delen strippenkaarten uit onder het motto 'Alcohol en verkeer, dat kan echt niet meer'. Op die manier wil Bacardi haar product 'verantwoord marketen'. Die boodschap lijkt de promotie van het drinken van een stoot alcohol in één keer te verhullen.
Twisted shots

Twisted Shots
Dit is een voorgemixte shooter drink waarvan er 8 verschillende smaken bestaan, zoals Tequila Bite, B52, Zambuca en Baby Irish. Het drankje komt oorspronkelijk uit Australië en is daar erg succesvol. Het biedt 2 shots in één die gescheiden worden d.m.v. een tussenschotje. In de mond komen beide smaken samen. Sinds januari 2007 is het in Nederland op de markt. Twisted Shots zijn inmiddels opgekocht door Heineken. Het is nieuw dat een alcoholproducent zich bezig houdt met zoete dranken.
HotshotHot shot
Naast de Dropshot is de Hotshot een snelle stijger in Nederland. De drank van De Kuyper met de smaak van peper en kaneel is volgens kenners inmiddels een 'hit in de uitgaanswereld'.


Actueel

 
Alle berichten >>