AlcoholReclame
Over STAP Contact

Likorettes en 'superbreezers'

Premixen
Met premixen zijn de meeste mensen wel bekend. Dit zijn voorgemixte zoete drankjes op basis van sterke drank zoals rum (bv. de Bacardi breezer) of wodka (bv. Smirnoff Ice). Deze drankjes bevatten meestal 5 a 7% alcohol en zijn verkrijgbaar in de supermarkt.

In de supermarkt mogen alleen zwak alcoholhoudende dranken worden verkocht. Dat zijn dranken tot een alcoholpercentage van 15%. Bevat een drank meer dan 15% alcohol, noemen we het sterke drank. Deze mag alleen verkocht worden bij de slijter.

De laatste paar jaar zien we nieuwe soorten zoete dranken in de supermarkt opduiken: likorettes en 'superbreezers'.
Breezer
Smirnoffice-sm

Likorettes
Likorettes zijn dranken op basis van likeur, maar met een lager alcoholpercentage (tussen 12-15%), waardoor ze onder de categorie zwak alcoholhoudende dranken vallen. Ze mogen hierdoor verkocht worden in de supermarkt.

Zo heeft Safari (sterke drank) de likorette Safari Senza op de markt gebracht. Pisang Ambon kwam in 2007 met Pisang Ambon Mellow en Passoa bedacht Passoa Fiesta. Alle drie de dranken bevatten precies 14,9% alcohol en mogen hiermee vrij verkocht worden in de supermarkt. Ze zijn hierdoor zeer toegankelijk voor jongeren.

Passoa fiesta
Likorette Passoa Fiesta van 14,9%

Pisang Ambon Mellow

Likorette Pisang Ambon Mellow van 14,9%'Superbreezers'
Er is nog een derde categorie zoete dranken verkrijgbaar in de supermarkt. Deze dranken hebben hoge alcoholpercentages, zijn meestal gebaseerd op wodka, rum of gin, bevatten geen koolzuur, bestaan in verschillende zoete smaken en komen in vrolijke kleuren.

Ze kunnen puur gedronken worden of gebruikt worden om zelf mee te mixen. STAP heeft deze nieuwe producten 'superbreezers' genoemd, omdat ze ook gebaseerd zijn op sterke drank, net als de breezers, maar een veel hoger alcoholpercentage hebben.

Voorbeelden van deze 'superbreezers' zijn de nieuwe varianten van Puschkin wodka genaamd: Puschkin Mango, Lime en Cranberry. De dranken mogen met een alcoholpercentage van 14,5% nog net in de supermarkt worden verkocht.

Puschkin wodka

Actueel

 
Alle berichten >>