NL EN
DONEER NU!

Slijterijen en hotels verder dicht?

6 januari 2021

Omdat het aantal besmettingen niet snel genoeg afneemt en de ziekenhuizen vol blijven, gaat het kabinet de lockdown na 19 januari waarschijnlijk verlengen. Bovendien worden er nog zwaardere maatregelen overwogen, zoals het (gedurende bepaalde uren) sluiten van niet-zo-heel-essentiële winkels als slijterijen en het verbieden van recreatieve overnachtingen in hotels.

Dat melden ingewijden tegenover verschillende media, waaronder De Telegraaf. Slijterijen hebben tot nu toe geen last gehad van coronamaatregelen. Voor de Nederlandse hotels zou het een nieuwe klap zijn. Sinds halverwege vorige maand moeten zij al hun restaurants sluiten voor gasten. Nu het internationale zakenreizen grotendeels is opgedroogd, zijn Nederlanders die een weekendje weg gaan nog één van de weinige inkomstenbronnen.

"Dit leidt tot verwarring", zegt voorzitter Ron Andes van de Koninklijke SlijtersUnie. "Wij hebben destijds afgesproken met het kabinet dat we openblijven om de druk op de supermarkten te verminderen. Ook een verkorting van de openingstijden levert niks op, omdat je dan andere piekuren krijgt. Ik kan me dus niet voorstellen dat we moeten sluiten, dat zou echt een slechte zaak zijn."

Het kabinet neemt begin volgende week een besluit over nieuwe maatregelen.

Bronnen: zakenreisnieuws.nl en telegraaf.nl.

Laatste nieuws