NL EN
DONEER NU!

Kamer: kijk naar veilige heropening terrassen

24 februari 2021

Kamer: kijk naar veilige heropening terrassen Het demissionaire kabinet moet de komende tijd kijken of het mogelijk is om de terrassen weer onder voorwaarden te openen. Een meerderheid van de Tweede Kamer sluit zich aan bij die suggestie van CDA en VVD. De Kamer debatteert vandaag over de kleine versoepelingen die het kabinet gisteren aankondigde.

In dat pakket zitten geen versoepelingen voor de horeca. Ondernemers in die sector mogen nog steeds alleen open zijn voor afhaal of bestellingen. CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma zag afgelopen weekend dat het daardoor bij strandopgangen en afhaalloketten juist heel erg druk werd. "Mensen zaten dicht bij elkaar op muurtjes te wachten totdat ze aan de beurt waren."

"Is het dan niet veiliger en beter te reguleren als de terrassen weer open mogen?", vroeg Heerma zich af. Hij vroeg het kabinet om dat nadrukkelijk te overwegen en daar uitsluitsel over te geven bij de volgende persconferentie op 8 maart.

Het kabinet voelt er echter niets voor om de terrassen te openen. Premier Mark Rutte zei dat het nu openstellen van de terrassen niet verstandig is, omdat die "een eigen aanzuigende werking hebben". Hij wil wel bekijken wat bij een eventuele volgende stap mogelijk is.

Bronnen: nos.nl en nos.nl.

Laatste nieuws